Preoții de caritate din Capitală au discutat despre rolul credinței în asumarea suferinței

Preoții de caritate din Capitală s-au reunit marți într-o nouă sesiune a Cercului Pastoral nr. 1. Întrunirea a avut loc la capela Spitalului Clinic de Urgență „Sfântul Pantelimon” din București și a fost precedată de Sfânta Liturghie.

Au susținut referate Părintele Horia Nicolae Prioteasa de la Biserica „Sf. Doctori Cosma și Damian” a Institutului Clinic Fundeni și Părintele Ștefan Oproiu de la Capela Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”.

„Am evidențiat rolul credinței din mijlocul suferinței și am adus exemple concrete de vindecări atunci când pacienții nu mai puteau să-și exprime credința, ci aparținătorii lor, adică aproapele lor, care au venit în ajutor prin credință, milostenie și rugăciune”, a declarat, pentru Trinitas TV, Părintele Horia Nicolae Prioteasa.

„Am văzut vindecări pe care le-am prezentat aici și ceilalți preoți de caritate au adus mărturii asemănătoare, de folos pentru noi în pastorația de caritate, în instituțiile spitalicești, învățând unii de la alții și însușindu-ne momente importante legate de anumite dificultăți în pastorația aceasta specială.”

Minunea asumării suferinței

„Spitalul este un loc de suferință, un loc de revoltă, am putea spune, câteodată interioară, un loc în care nu și-ar dori să ajungă nimeni, dar și un loc unde au loc minuni”, a declarat Părintele Ștefan Oproiu.

„Despre aceasta am vorbit astăzi: despre minunea vindecării și despre minunea asumării suferinței cu demnitate și chiar a morții, pentru că nu este ușor să-ți asumi suferința.”

„S-a pus accent pe latura misionară a lucrării preoților de caritate, iar preotul vine cu acest mesaj al nădejdii și al iubirii lui Dumnezeu, care se manifestă într-o formă concretă în toată slujirea pastorală și misionară a preotului de caritate”, a explicat Părintele Alin Nica, coordonatorul preoților de Caritate din Arhiepiscopia Bucureștilor.

„Întâlnirea s-a încheiat cu o agendă administrativă, și anume organizarea slujbelor în sobor, a Tainei Sfântului Maslu în perioada postului în paraclisele spitalelor, slujbe în care mai mulți preoți de caritate vor oficia Taina Sfântului Maslu în perioada Postului Nașterii Domnului, de asemenea organizarea concertelor de colinde în paraclisele spitalelor și în spitale pentru a aduce vestea Nașterii Domnului.”

Preoții de caritate din Capitală se vor reuni 7 noiembrie la paraclisul Institutului Oncologic din București, unde va fi sfințită racla pentru un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina.

Din aceeași categorie