7 sfaturi ale Patriarhului cu privire la educaţia copiilor

Cu prilejul zilei de 1 iunie, vă prezentăm 7 sfaturi ale Patriarhului Daniel privind educația copiilor:

  • Copiii trebuie educați în duhul Evangheliei iubirii lui Hristos și al valorilor creștine, prin rugăciune și îndemn la viață sfântă și fapte bune (14.03.2013).
  • În vremea noastră cauzele nefericirii copiilor și tinerilor – precum sărăcia, deruta profesională, drogurile, alcoolismul, nesiguranța vieții de mâine, deprimarea etc. – s-au înmulțit într-un mod alarmant. În aceste condiții, sporirea atenției și a iubirii părintești în lucrarea de creștere și educație a copiilor constituie o nevoie vitală. (14.03.2013).
  • Creșterea copiilor în credință și în cunoștințele necesare vieții, care îl formează ca pe un viitor cetățean al patriei pământești, dar și ca pe posibil viitor cetățean al patriei cerești, este o lucrare esențială (15.09.2020).
  • Caracterul copiilor nu se formează numai prin vorbe și sfaturi, ci și prin viața și exemplul părinților. În acest sens, părinții sunt chemați să trăiască adevărata credință, prin rugăciune și fapte bune, și să cultive iubirea și dărnicia în familie, după chipul iubirii milostive a Preasfintei Treimi, astfel încât familia să fie mereu izvor de iubire și de bucurie pentru copii (07.06.2020).
  • Prin educația creștină, devin ei înșiși făclii luminoase ale vieții duhovnicești, pilde vii și mărturisitori adevărați ai Evangheliei iubirii milostive a lui Hristos pentru toți oamenii (5.12.2016)
  • Timpul petrecut cu copiii preșcolari pentru educația religioasă poate deveni o investiție pe termen lung pentru a face lumea mai bună (30.05.2016).
  • Educația creștină a copiilor și tinerilor nu trebuie limitată la transmiterea de informații intelectuale, ci va urmări, în special, formarea moral-spirituală a copiilor și a tinerilor, modelarea caracterului și a personalității lor în acord cu idealul Evangheliei iubirii lui Hristos și cu lumina vieții spirituale a Bisericii (22.09.2015).

Foto credit: Basilica.ro/Mircea Florescu

Sursa: Basilica.ro