La primirea distincţiei, Patriarhul Daniel i-a mulţumit Preşedintelui Iohannis pentru aprecierile la adresa Bisericii

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a mulțumit Președintelui Klaus Iohannis, după primirea distincției, pentru aprecierile pe care le-a făcut la adresa Bisericii.

În cuvântul său, a reiterat că cea mai mare diasporă română din istoria poporului român reprezintă o șansă, dar și o provocare.

Textul integral:

Excelența Voastră, Domnule Președinte al României,
Înalte autorități de stat,
Înaltpreasfințiți și Preasfințiți Părinti,
Onorată asistență,

Primim astăzi acest Ordin ca semn de apreciere nu doar a activităților noastre ca Patriarh, ci ca o onoare pentru întreaga Biserică Ortodoxă Română și aceasta mai ales în anul dedicat de Sfântul Sinod pastorației românilor din afara României.

Avem cea mai mare diasporă română din istoria poporului român care este o șansă, dar și o provocare.

De aceea, am făcut eforturi, împreună cu autoritățile de stat, ca să ținem în comuniune românească pe acești fii și fiice ale patriei noastre care, din varii motive, lucrează sau studiază în afara hotarelor țării noastre.

Vă mulțumim pentru aprecierile pe care le-ați făcut la adresa Bisericii noastre și, într-adevăr, așa cum prevede Legea cultelor, cultele în România sunt parteneri sociali ai statului român și noi considerăm că libertatea pe care o avem la nivelul manifestării credinței noastre religioase este o libertate pentru cooperare, pentru coresponsabilitate și, așa cum frumos ați spus, pentru armonie și pace între toți cetățenii României și între românii de pretutindeni.

Vă mulțumim și vă dorim și noi, la rândul nostru, ani mulți cu sănătate și cu ajutor de la Dumnezeu în activitatea pe care o desfășurați.

Foto credit: Administrația Prezidențială

Sursa: Basilica.ro