Mesajul de condoleanțe al Patriarhului la plecarea Ierom. Iacob Savin, ultimul duhovnic al Părintelui Cleopa Ilie

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj de condoleanțe la slujba de înmormântare a Părintelui Ieromonah Iacob Savin de la Mănăstirea Sihăstria, ultimul duhovnic al Părintelui Arhimandrit Cleopa Ilie.

Slujba de înmormântare a avut loc marți, 21 iulie, de la ora 10:00.

În mesaj, Patriarhul se adresează Starețului Mănăstirii Sihăstria, Arhim. Arsenie Popa, familiei și obștii îndoliate. Preafericirea Sa apreciază blândețea, pacea și dorința de liniște pe care le manifesta Părintele Iacob – „o adevărată pildă în smerenie, ascultare și dragoste față de Biserică”.

Mesajul integral:

Cu profundă durere am primit vestea trecerii la cele veșnice a Părintelui Ieromonah Iacob Savin, venerabil și îmbunătățit călugăr al Mănăstirii Sihăstria.

Plecarea sa dintre noi înseamnă o pierdere pentru obștea mănăstirii, pentru familia sa, dar și pentru Biserica lui Hristos în care s-a ostenit, viața sa fiind o adevărată pildă în smerenie, ascultare și dragoste față de Biserică.

Blând, pașnic și doritor de liniște, Părintele Iacob, ferindu-se de slava lumească, se gândea tot timpul la Dumnezeu viețuind în rugăciune, osteneli și nevoințe, pe care cu smerenie le păstra tăinuite asemenea părinților din Pateric.

Ca ucenic, păstrând ascultarea smerită, după moartea Părintelui Protosinghel Varsanufie Lipan (1997), ieromonahul Iacob Savin a fost ultimul duhovnic al Părintelui Arhimandrit Cleopa Ilie.

În aceste momente, când sufletul Părintelui Iacob Savin se află în lumina cea neapusă a Împărăției Cerurilor, ne rugăm Domnului nostru Iisus Hristos, Cel Înviat din morți, să odihnească sufletul său în corturile drepților, în ceata sfinților cuvioși și să-i dăruiască odihnă în lumina, pacea și iubirea Preasfintei Treimi.

Veșnica lui pomenire, din neam în neam!

În comuniune de rugăciune cu obștea îndoliată a Mănăstirii Sihăstria,

† Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Sursă foto: Facebook / Mănăstirea Sihăstria

Sursa: Basilica.ro