Mesajul Patriarhului Daniel la trecerea în veșnicie a Episcopului greco-catolic Florentin Crihălmeanu

Mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la trecerea în veșnicie a Preasfințitului Părinte Florentin Crihălmeanu, Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla:

București, 13 ianuarie 2021

Către Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla,
Calea Moților 26, Cluj-Napoca

Cu tristețe, am primit vestea trecerii subite din această viață a Preasfințitului Părinte Florentin Crihălmeanu, Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla.

În toată misiunea sa sacerdotală, a fost un păstor erudit, harnic și blând, pentru clericii și credincioșii săi, remarcându-se, în același timp, printr-o temeinică pregătire teologică și o deschidere sinceră pentru dialogul intercreștin și pentru valorile tradiției bizantine.

Totodată, Preasfinția Sa a fost sensibil la transformările culturale și de mentalitate din lumea contemporană, afectată de criză, nu doar în domeniul social, economic și sanitar, ci, mai cu seamă, în cel spiritual.

În aceste momente de întristare, exprimăm condoleanțe Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla și ne rugăm Domnului nostru Iisus Hristos să odihnească sufletul Episcopului Florentin în lumina, pacea și iubirea Preasfintei Treimi. 

Veșnică să-i fie pomenirea! 

† Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Foto credit: Vatican News

Sursa: Basilica.ro