Mesajul Patriarhului Daniel la Ziua Națională a Regalității

Mesajul adresat de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române, cu prilejul Zilei Naționale a Regalității, 10 mai 2020:

București, 10 mai 2020

Majestății Sale MARGARETA,
Custodele Coroanei române
Majestatea Voastră,

Hristos a înviat!

La sărbătoarea Zilei Naționale a Regalității, cu deosebită bucurie și stimă, adresăm întregii Familii Regale felicitări, binecuvântări și calde urări de sănătate.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru toate darurile revărsate peste poporul român prin faptele luminoase de vitejie și de înțelepciune ale Regilor României, cărora le aducem un pios omagiu de recunoștință pentru tot ceea ce Monarhia Română (1881-1947) a realizat benefic pentru poporul român în plan spiritual, cultural, edilitar, educațional și social-filantropic.

De aceea, astăzi, 10 mai 2020, la Catedrala Patriarhală, sunt comemorați cu respect și evlavie Regele Carol I și Regina Elisabeta, Regele Ferdinand și Regina Maria, Regele Carol al II-lea și Regina Elena, Regele Mihai și Regina Ana.

Ne rugăm Domnului nostru Iisus Hristos să ne ajute să păstrăm și să promovăm valorile unității, libertății și identității naționale, moștenite de la înaintași, ca fiind simboluri ale demnității poporului român, spre binele României și bucuria românilor de pretutindeni.

Cu stimă și binecuvântare,

† DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Foto credit: Arhivă Basilica.ro

Sursa: Basilica.ro