Patriarhul României: Îi felicităm pe toţi cei care poartă mască şi păstrează distanţa

La finalul Sfintei Liturghii oficiate în Catedrala Patriarhală, luni, 29 iunie, Patriarhul României le-a mulțumit credincioșilor pentru participarea la împreuna rugăciune, după care i-a îndemnat să respecte recomandările medicale pentru a preveni infectarea cu Covid-19.

„Mulțumim celor care ați venit și ați participat la Sfânta Liturghie. Îi felicităm pe toți cei care poartă mască și păstrează distanța”, a spus Preafericirea Sa.

În aceste zile, a continuat Patriarhul Daniel, este foarte important „să continuăm să împlinim recomandările date de medici, deoarece numărul infectărilor cu acest virus foarte viclean, care când se retrage, când revine, au crescut. De aceea, trebuie în continuare să fim foarte prudenți”.

„Sănătatea este un dar de la Dumnezeu, dar noi avem datoria să o păstrăm și aceasta înseamnă că darul trebuie păstrat și cultivat și recuperat atunci când îl pierdem”.

„Biserica este instituția care se roagă cel mai mult pentru sănătatea și mântuirea oamenilor. În general, toate rugăciunile se rezumă la această cerere: ne rugăm pentru sănătatea și mântuirea tuturor celor care cred în Hristos, dar și pentru sănătatea și mântuirea tuturor oamenilor”, a afirmat Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Sursa: Basilica.ro