Ceremonia de învestire a Preşedintelui României | Patriarhul Daniel a rostit o rugăciune de binecuvântare

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a participat sâmbătă la ceremonia de învestire a Președintelui României și a rostit o rugăciune de binecuvântare. 

Reales pentru un nou mandat de cinci ani, Președintele Klaus Iohannis a depus jurământul sâmbătă, 21 decembrie, în fața Camerelor reunite ale Parlamentului.

În deschiderea ședinței solemne a fost intonat Imnul României, apoi președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, a citit hotărârea Curții Constituționale a României privind validarea alegerilor prezidențiale din 28 noiembrie.

În continuare, Klaus Iohannis a rostit jurământul de credință:

Jur să-mi dăruiesc toată puterea și priceperea pentru propășirea spirituală și materială a poporului român, să respect Constituția și legile țării, să apăr democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor, suveranitatea, independența, unitatea și integritatea teritorială a României. Așa să-mi ajute Dumnezeu!

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a citit textul declarației Parlamentului cu privire la alegerea Președintelui României, apoi l-a invitat pe Patriarhul Daniel „să binecuvânteze învestitura Președintelui ales al României”.

După rugăciunea de binecuvântare rostită de Preafericirea Sa, președintele Klaus Iohannis a adresat un cuvânt cu prilejul învestirii oficiale în care a prezentat obiectivele noului mandat.

Președintele Iohannis a câștigat alegerile prezidențiale din 24 noiembrie.

Pe 28 noiembrie, Curtea Constituțională a României a validat rezultatul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

Mandatul președintelui este de 5 ani și se exercită de la data depunerii jurământului de învestitură în funcție.

Foto credit: Presidency.ro

Sursa: Basilica.ro