Crucea Patriarhală pentru cel mai vârstnic bărbat din lume

Un eveniment emoționant s‑a petrecut miercuri, 24 iunie: Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i‑a acordat Crucea Patriarhală, cea mai înaltă distincție a Bisericii Ortodoxe Române, lui Dumitru Comănescu, cel mai vârstnic bărbat din lume, „pentru activitatea sa îndelungată, rodnică și folositoare Bisericii și societății”. A fost onorată în acest fel o viață exemplară, definită de cumpătare, înțelepciune și credință în Dumnezeu.

O echipă a „Ziarului Lumina”, condusă de pr. Nicolae Dascălu, consilier patriarhal şi director al publicaţiei, a mers la locuința compatriotului nostru în vârstă de 111 ani şi 7 luni, pentru a înmâna familiei distincţia şi diploma care o însoţeşte. Având în vedere etatea sărbătoritului şi necesara prudenţă în situaţia de pandemie, Sofi Alexandrescu, strănepoata lui, şi tatăl ei au intrat în casă și i‑au remis lui Dumitru Comănescu însemnele prețuirii oferite de Biserică. Venerabilul bărbat ne‑a transmis, prin intermediul lor, cuvinte calde de mulțumire: „Dragii mei, iată o instituție românească care respectă senectutea: Biserica Ortodoxă Română! Am bucuria nemărginită de a fi decorat cu «Crucea Patriarhală» de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Este cea mai înaltă distincție pe care o poate primi un creștin ortodox mirean. Și pentru aceasta vă mulțumesc cu recunoștință!”

În plus, Dumitru Comănescu a rugat‑o pe strănepoata lui să înregistreze un testimonial în care aceasta mulțumește Bisericii în numele lui și al întregii familii.

Foto credit: Ziarul Lumina

Sursa: ZiarulLumina.ro