A fost necesar să arătăm prin fapte cât de importantă este filantropia: Patriarhul Daniel

Biserica a marcat anul comemorativ al filantropilor români (2020) prin activități concrete, a afirmat Patriarhul Daniel în deschiderea ședinței Adunări Naționale Bisericești organizate miercuri la Palatul Patriarhiei.

„Nu am început cu istoria filantropilor, ci cu faptele de filantropie, deoarece a fost necesar să arătăm prin fapte cât de importantă este filantropia”, a spus Preafericirea Sa despre lucrarea filantropică de anul trecut.

În 2020, Biserica a cheltuit 38 de milioane de euro. O creștere cu 17,6% (5,7 milioane euro) față de anul 2019.

„A fost un efort foarte mare, dar aceasta a arătat grija Bisericii pentru ajutorarea celor care s-au aflat în dificultate”, a precizat Preafericirea Sa.

„Anul 2020, marcat de pandemia de COVID-19 și de restricțiile impuse în acest context, a supus întreaga societate românească unei încercări deosebite. Biserica Ortodoxă Română a lucrat în acest timp cu mult devotament și dăruire, înmulțind rugăciunea, actele social-filantropice și măsurile de protejare a sănătății oamenilor”.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a explicat că „liturghia trebuie completată cu filantropie, iar filantropia trebuie luminată și sfințită prin liturghie”.

Ședința în plen este urmată de lucrările pe comisii și, apoi, de prezentarea rapoartelor acestora.

Comisiile sunt: administrativ-juridică și de validare; socială și pentru comunicații media; culturală și educațională; economică, bugetară și de patrimoniu imobiliar (bunuri bisericești) și comisia pentru românii ortodocși de peste hotare.

Adunarea Națională Bisericească (ANB) este organismul central deliberativ al Bisericii Ortodoxe Române pentru problemele administrative, sociale, culturale, economice și patrimoniale.

Sursa: Basilica.ro