Înnoiri la Centrul „Familia” din orașul Pantelimon. Patriarhul a sfinţit corpul Belvedere

Patriarhul României a binecuvântat marți seara corpul Belvedere din cadrul Centrului cultural misionar „Familia” – Pantelimon. Ceremonialul a avut loc după ședința Sfântului Sinod, în prezența ierarhilor Bisericii Ortodoxe Române.

În imobilul recent renovat pot fi organizate întruniri, dar și evenimente legate de Tainele Botezului și Cununiei, centrul fiind dedicat familiei creștine.

Cu acest prilej, Patriarhul a apreciat activitatea celor implicați în recondiționarea spațiului.

„Felicităm pe cei care s-au ocupat de lucrări, mai ales pe părintele Consilier Ștefan Ababei și echipa sa, numită Arcada a Patriarhiei Române”.

Preafericirea Sa a amintit că în apropiere a existat o mănăstire închinată Sfântului Pantelimon,.care a fost demolată în perioada comunistă, fapt pentru care au început lucrările de construcție la o biserică în proximitatea centrului.

„Este nevoie de biserică nou. Are un demisol generos, iar acum se lucrează la parter”, a menționat Patriarhul Daniel.

Părintele Patriarh a precizat că în viitor, după ce vor fi gata toate lucrările, centrul va putea găzdui și unele ședințe sinodale. „Să mai ieșim un pic din rutina clădirilor din oraș”, a subliniat Patriarhul României.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a explicat necesitatea renovării clădirilor aferente centrului pentru activitățile misionare, una dintre acestea fiind cazarea pelerinilor cu prilejul hramurilor.

„Din nefericire, mănăstirile din jurul Bucureștiului nu sunt dotate cu spații de cazare pentru primirea pelerinilor cum este  cazul la Oradea, la Mănăstirea Sfânta Cruce; acolo au spații de cazare pentru 100 -200 de persoane, apoi la Moldova, la Sihăstria Putnei, la Zosin. Deci, în Transilvania și în Bucovina Mănăstirile și-au construit mai multe spații de cazare pentru a primi pelerini”, a spus Patriarhul Daniel.

Centrul cultural-misionar Familia a fost înființat în 27 februarie 2014 și servește drept casă de oaspeți pentru invitații Patriarhiei Române la diferite evenimente.

De asemenea, centrul desfășoară activități culturale, educative și misionare, în sprijinul familiilor aflate în situații de dificultate din motive sociale, spirituale și medicale, al tinerilor cu o înzestrare intelectuală și spirituală deosebită lipsiți de posibilități materiale sau provenind din familii dezorganizate, precum și a celor orfani, al vârstnicilor și a persoanelor cu dizabilități, fără a face discriminare pe motive de pregătire profesională, vârstă, sex, apartenență națională, rasă, culoare, etnie, religie, opțiune politică sau origine socială.

Foto credit: Basilica.ro/Raluca Ene

Sursa: Basilica.ro