Naşterea Domnului vestită la Patriarhie prin limbajul semnelor

Patriarhul Daniel a primit vineri la Reședința Patriarhală șase grupuri de colindători. Dintre aceștia s-au remarcat 50 de copii și tineri care au interpretat colinde în limbaj mimico gestual, dar și vocal.

Ei au fost însoțiți de preoții Ilie Mirel și Eugen Bucur, slujitori ai comunității ortodoxe a persoanelor cu deficiențe de auz din capitală.

„Avem tineri deficienți de auz și vorbire, dar foarte atenți și sensibili și frumos îmbrăcați ca niște îngerași care vestesc Nașterea Domnului Hristos așa cum au cântat îngerii la Betleem”, a spus Preafericirea Sa.

A urmat Corul Noviodunum  de la  Liceul Teoretic Constantin Brătescu din Tulcea. Părintele Patriarh le-a apreciat portul popular, dar și frumusețea colindelor.

„Primele două colinde au fost așa line și domoale ca apele din Deltă, de la voi, de la Tulcea. Ne bucurăm că aveți un port popular foarte frumos și diferit. Aproape că nu sunt două persoane îmbrăcate la fel ceea ce arată bogăția artistică a portului popular românesc”, a spus Preafericirea Sa.

Grupul de colindători din comuna Vorona Mare a interpretat și un colind pentru mărturisitorii din temnițele comuniste.

„Suntem bucuroși că ați dedicat o colindă și celor care au suferit în închisorile comuniste și care au simțit prezența lui Hristos în celulă, Hristos cel răstignit Care a biruit păcatul și moartea prin Înviere. Voi, acum, ca îngerașii de la Betleem care au cântat în noaptea când s-a născut Iisus, duceți această veste a bucuriei Nașterii Domnului pe peste tot”, le-a spus Patriarhul tinerilor botoșăneni.

Grupul de colindători de la asociațiile „Studenți pentru Viață”, „România pentru viață”, „Liceeni pentru viață”și de la Centrul de consiliere Sf. Alexandra Împărăteasa” au încheiat seara de colinde de la Patriarhie.

Foto credit: Basilica.ro/Mircea Florescu

Sursa: Basilica.ro