Noua ambasadoare a Franţei în vizită de prezentare la Patriarhia Română

Noua ambasadoare a Franței la București s-a aflat luni în vizită de prezentare la Patriarhia Română.

Redăm comunicatul de presă transmis de Sectorul relații bisericești, interreligioase și comunități bisericești externe al Patriarhiei Române:

În ziua de luni, 16 noiembrie 2020, la Reședința patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în vizită de prezentare pe Excelența Sa Doamna Laurence Auer, ambasadoarea Franței la București.

Patriarhul României a urat succes Doamnei Laurence Auer la începutul misiunii sale diplomatice în țara noastră și a apreciat bogata experiență diplomatică, culturală și educațională a Excelenței Sale.

Doamna ambasadoare a mulțumit pentru primire și a menționat că în timpul scurtei perioade de când se află în misiune diplomatică în România a remarcat rolul important pe care Biserica Ortodoxă Română îl are în societatea românească și a apreciat contribuția Ortodoxiei în afirmarea valorilor spirituale în Uniunea Europeană.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a apreciat că, în spiritul îndelungatelor relații tradiționale dintre România și Franța, țara noastră beneficiază de experiența și sprijinul constant al Franței în continuarea, aprofundarea și lărgirea cooperării la nivel cultural și educațional, în vederea formării tinerei generații, cu aplicabilitate practică, în contextul provocărilor societății contemporane.

Educația, a subliniat Patriarhul României, are și rolul de a forma caractere solidare, nu individualiste, care să contribuie la consolidarea societății. În acest sens, a fost amintit pericolul abandonului școlar și al analfabetismului, diminuat prin proiectul Patriarhiei Române, finanțat din fonduri europene, Alege școala, de care au beneficiat, până în prezent, peste 30 mii de copii.

Doamna ambasadoare și-a exprimat disponibilitatea de a coopera cu Patriarhia Română în domenii precum educația, inclusiv, în ceea ce privește învățământul teologic, dar și pentru apărarea demnității umane, prin combaterea traficului de persoane etc. Totodată, Excelența Sa consideră ca foarte importantă atragerea de către România a fondurilor  europene puse la dispoziția sa.

Părintele Patriarh a subliniat, de asemenea, vocația europeană a românilor și faptul că țara noastră are una dintre cele mai mari diaspore ortodoxe dintre statele membre ale Uniunii Europene.

Sectorul relații bisericești, interreligioase și comunități bisericești externe

Foto credit: Ziarul Lumina / Luigi Ivanciu

Sursa: Basilica.ro