Onomastica Patriarhului Daniel | Mircea Dumitru a transmis mesajul din partea UB

Rectorul Mircea Dumitru a transmis marți, în cadrul evenimentului festiv de la Patriarhie, mesajul de felicitare din partea Universității din București. El a fost însoțit de rectorul ales Marian Preda.

Pe lângă mesajul oficial, Mircea Dumitru a rememorat câteva momente în care a interacționat cu Patriarhul Daniel și a declarat că acele întâlniri au fost constitutive și edificatoare pentru formarea sa.

Ați fost întodeauna pentru noi o personalitate care ne-a inspirat, care ne-a motivat, care ne-a făcut să înțelegem că numai lucrând pentru ceilalți în iubire putem să împlinim ceea ce este bine și frumos, a precizat Mircea Dumitru.

El a făcut referire și la cuvintele pe care Patriarhul Daniel le citează mereu din înțelepciunea patristică.

„V-am auzit de mai multe ori spunând această vorbă adâncă a Sfântului Isaac Sirul: Taci tu ca să vorbească lucrările tale, faptele tale. Aceasta este o pildă care arată că numai cei care sunt destinați pentru măreție pot să trăiască atât de natural, de firesc și de simplu și să vorbească cu lumea în vorbele lumii și să-i facă pe toți să înțeleagă chestiunile cele mai profunde alte teologiei creștine”.

Mesajul oficial transmis de Mircea Dumitru:

Cu ocazia frumoasei onomastici, Universitatea din București vă urează mulți ani fericiți și vitalitate întru păstorirea înțeleaptă și benefică a Bisericii Ortodoxe Române.

Vă asigurăm și cu acest prilej de profunda admirație și de adâncul nostru respect pentru opera de reconstrucție spirituală pe care v-ați asumat-o.

Vă rugăm să primiți recunoștința și mulțumirile noastre pentru relația afectuoasă și de bun augur pe care ați cultivat-o de-a lungul anilor cu Universitatea din București.

Foto credit: Basilica.ro/Mircea Dumitru

Sursa: Basilica.ro