Patriarhul în Pastorala de Paşti: Când vedem atât de multe semne ale bolii şi morţii, toţi trebuie să ne rugăm

„În contextul pandemiei cu noul coronavirus (COVID 19), când vedem în jurul nostru atât de multe semne ale bolii și ale morții fizice, toți trebuie să ne rugăm lui Dumnezeu”, subliniază Patriarhul Daniel în Pastorala de Sfintele Paști 2020.

Patriarhul menționează categoriile de persoane pentru care trebuie să ne rugăm în mod special în această perioadă.

„Pentru toate persoanele bolnave, dar și pentru toți medicii și personalul sanitar, pentru toți voluntarii care ajută pe cei bolnavi și pe cei izolați, precum și pentru toți cei ce lucrează cu devotament pentru sănătatea și binele poporului român”.

„Să ne rugăm pentru toate familiile și copiii, tinerii și bătrânii neajutorați, pentru toți cei nevoiți să rămână acasă, în izolare, respectând măsurile de siguranță sanitară”, îndeamnă Preafericirea Sa.

În mesajul pastoral, Patriarhul apreciază eforturile depuse de clerici și voluntari subliniind că de-a lungul istoriei, dar și în prezent, Biserica Ortodoxă Română contribuie „în mod responsabil și substanțial” la alinarea suferințelor oamenilor, „atât prin lucrarea liturgică, duhovnicească și pastorală, cât și prin lucrarea de asistență socială și filantropică”.

În Pastorala de Paști 2020, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel se adresează părintește și românilor din diaspora, în special românilor din Italia și Spania, precum și din alte părți ale lumii, care sunt greu încercați de criza medicală.

De asemenea, Patriarhul își îndreaptă gândurile și rugăciunile către familiile celor care au plecat din această viață din cauza Covid-19 și îndeamnă la pomenirea celor adormiți.

„Iubirea izvorâtă din rugăciunea pentru cei adormiți în Domnul este mai tare decât moartea. Pomenirea în rugăciune a celor adormiți în Domnul este un act de credință, de speranță și de iubire (cf. Corinteni 15:22; 1 Tesaloniceni  4:13-18)”.

Patriarhul are la final un mesaj pentru toți românii: „Dorim ca Sfintele Sărbători de Paști să aducă tuturor românilor multă sănătate și pace, bucurie și speranță!”.

Pastorala poate fi lecturată integral aici.

Foto credit: arhiva Basilica.ro

Sursa: Basilica.ro