„Vă mulţumim, iubiţi pelerini. Regretăm că alţi credincioşi nu au reuşit să participe”

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și-a exprimat marți recunoștința față de pelerinii care au participat la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou.

„În modul cel mai călduros, vă mulțumim dumneavoastră, iubiți pelerini, care ați participat la Slujbele de Priveghere, la Sfintele Liturghii. Vă mulțumim și pentru răbdare, dar și pentru înțelepciune, pentru că în mod exemplar ați arătat rânduială”.

„În această situație dificilă de pandemie, credincioșii pelerini s-au adaptat, au respectat regulile sanitare cerute de autorități, au păstrat distanța fizică și au purtat mască; au fost foarte înțelegători”, a spus Patriarhul în ziua de cinstire a Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor.

Preafericirea Sa și-a manifestat părerea de rău pentru cei care și-au propus să participe la sărbătoarea Sfântului Dimitrie 2020, dar nu au reușit din motivul crizei sanitare.

„Regretăm că alți credincioși decât bucureștenii nu au reușit să participe din cauza condițiilor sanitare impuse. Sperăm ca anul viitor să nu mai avem această situație limitativă și întristătoare pentru cei care nu au putut participa în mod direct”.

Părintele Patriarh a vorbit la superlativ despre pelerini.

„Sunt oameni care caută în lumea aceasta [realitatea] ce nu se află în lumea aceasta, dar care realitate are semne ale prezenței sale în lumea aceasta”.

„Împărăția lui Dumnezeu nu este din lumea aceasta, însă Împărăția lui Dumnezeu prin Iisus Hristos s-a apropiat de lumea noastră, a oamenilor, de aceea, predica Sa, ca și a Sfântului Ioan Botezătorul, începe cu aceste cuvinte: Pocăiți-vă, căci s-a apropiat împărăția cerurilor (Matei 4:17)”, a afirmat Preafericirea Sa.

Sărbătoarea Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, a avut loc anul acesta în condiții diferite, impuse de restricțiile sanitare cauzate de pandemia Covid-19 din România.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Sursa: Basilica.ro