La Catedrala Naţională se lucrează la placările cu piatră, tencuiala decorativă şi pictura în mozaic

La Catedrala Națională din Capitală lucrările se concentrează în prezent pe placările cu piatră, tencuiala decorativă, pictura în mozaic și subsolurile adiacente.

Inginerul Vlad Florin Popescu a oferit mai multe detalii pentru Basilica.ro cu privire la lucrările efectuate pe șantier.

„La turla Pantocrator s-au finalizat placările cu piatră la primele 8 coloane până la capiteluri. La următoarele 6 coloane s-au placat bazele și se lucrează la placările cu piatră la fusurile acestora”.

De asemenea, la baza turlei Pantocrator s-a început  montajul „la ancadramentele cu piatră de la ferestrele aferente cotei +56”.

În ceea ce privește turlele mici, acolo se lucrează la tencuieli. „La turlele 1 și 2 tencuielile pereților sunt finalizate. Se lucrează intens la turlele 3 și 4, dar și la turla clopotniță”.

În interiorul lăcașului de cult se continuă cu montajul mozaicului de la cota +28 în jos.

În exterior, la subsolurile adiacente, se lucrează „la completarea lucrărilor la scările de acces: beton de protecție pentru hidroizolația cu plumb, completări la parapeți și elemente prefabricate”, a mai adăugat inginerul.

El a precizat și că a fost montată balustrada de inox la lanternou*. Tot acolo va fi executată în perioada următoare o structură metalică suplimentară în vederea placării cu tablă a coloanelor, grinzilor și plafonului.

Mai multe detalii despre Catedrala Națională, puteți afla consultând site-ul catedralaneamului.ro.

*Lanternou (definiție DEX): Porțiune mai ridicată din acoperișul unei clădiri, prevăzută cu numeroase ferestre pentru a permite luminarea și aerisirea interiorului.

Foto credit: Basilica.ro / Iulian Dumitrașcu

Sursa: Basilica.ro