Turla Principală a Catedralei Naţionale a fost acoperită în proporţie de 98%

Lucrările de construcție la Catedrala Națională au continuat inclusiv în perioada anotimpului rece. Până în prezent, Turla Principală a fost acoperită în proporție de 98%.

Contactat de Basilica.ro, inginerul Vlad Florin Popescu a transmis stadiul actual al lucrărilor pe șantierul Catedralei Mântuirii Neamului.

Interior

Inginerul a explicat că pe parcursul perioadei reci s-a lucrat mai mult la interiorul lăcașului de cult.

„S-a lucrat la finalizarea mozaicului de pe conca absidei Altarului (90%) și la aplicarea tencuielii pe peretele Altarului, veșmântarului și spațiilor adiacente Altarului”.

Exterior

Florin Popescu a declarat că la exterior Turla Pantocrator a fost acoperită în proporție de 98%. De asemenea, se lucrează și la învelitoarea peste pronaos.

Redirecționează până la 3,5% din impozitul tău pe venit pentru Catedrala Națională!

Dacă vremea va permite, a mai spus inginerul, „vom demara lucrările în forță la exterior”.

„Vom continua cu placările de piatră la coloanele turlelor, turlele mici adiacente clopotniței, turla clopotniță și turla de pe mijloc de pe latura de sud”.

Echipa intenționează ca în perioada următoare să înceapă placarea cu piatră și la turla mică dinspre altar (sud), dar și să continue aplicarea tencuielii la Turla Principală.

Pe lângă lucrările menționate, s-au executat lucrări la subsolurile adiacente din jurul catedralei. „S-au finalizat în proporție de 90%. Mai e puțin de completat pe partea de nord-vest”.

Totodată, s-a lucrat la porticurile din spațiul liturgic exterior, a mai precizat inginerul Vlad Florin Popescu.

Mai multe detalii privind etapele construirii Catedralei Naționale, arhitectura și simbolismul lăcașului de cult sunt disponibile pe site-ul catedralaneamului.ro.

Foto credit: Basilica.ro / Iulian Dumitrașcu

Sursa: Basilica.ro