Adunarea C.A.R. a Arhiepiscopiei Bucureştilor | „Trebuie să fim alături de cei care sunt în încercări”

Palatul Patriarhiei a găzduit joi Adunarea generală anuală a Casei de Ajutor Reciproc a clericilor și salariaților bisericești din Arhiepiscopia Bucureștilor.

La fel ca în anii trecuți, întrunirea a reunit reprezentanți ai Episcopiei Alexandriei și Teleormanului și ai Episcopiei Giurgiului, ca membri afiliați.

În cadrul ședinței, părintele Gheorghe Zaharia, președintele C.A.R, a prezentat raportul de activitate pentru anul 2019.

Potrivit acestuia, la final s-au făcut propuneri pentru îmbunătățirea sistemului de ajutorare reciprocă.

Anul acesta am venit cu o singură modificare. Pentru soțiile clericilor și pentru membrii mireni s-a mărit plafonul de împrumut de la 6500 la 7500 lei, a declarat părintele Zaharia pentru Radio Trinitas.

Casa de Ajutor Reciproc a clericilor și salariaților bisericești din Arhiepiscopia Bucureștilor vine în sprijinul membrilor sau familiilor acestora în caz deces, spitalizare sau naștere.

„129 de membri au primit ajutor în 2019, iar totalul a fost de 76.000 lei”, a spus Pr. Zaharia.

Delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la ședința Adunării generale a fost Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Ierarhul a subliniat că „trebuie să fim alături de cei care sunt în încercări, în suferință, în boală etc”.

„Chiar dacă nu putem oferi noi întotdeauna ajutorul necesar altora este bine ca astfel de Asociații ale Bisericii cu precădere să facă o faptă bună”, a spus Preasfinția Sa.

Episcopul Alexandriei și Telormanului a subliniat utilitatea instituției și a vorbit despre dubla valență a contribuției către fondul asociației.

„Este o contribuție din care tu însuți beneficiezi, dar (…) prin care întinzi și o mână de ajutor și altora. (…) Din contribuțiile care se acordă de fiecare membru (…) se oferă acele ajutoare pentru boală, pentru naștere, pentru deces, astfel încât câștigul este dublu. Și unul material și unul duhovnicesc, pentru că dragostea și întrajutorarea nu trebuie să lipsească din atenția niciunuia dintre noi”.

Scopul Casei de Ajutor Reciproc este acordarea de împrumuturi rambursabile, dar și acordarea de ajutoare nerambursabile membrilor săi, la cererea acestora, în cazuri de înmormântare, boală sau nașterea de copii.

Foto credit: Basilica.ro/Mircea Florescu

Sursa: Basilica.ro