Clericii din cercurile pastorale ale protopopiatului Câmpina s-au reunit la Mănăstirea Caraiman

La Centrul social-pastoral „Sfânta Cruce” de la Mănăstirea Caraiman s-au reunit clericii din cercurile pastorale ale protopopiatului Câmpina în zilele de 6 și 7 iunie.

La întâlnirea semestrială de primăvară, clericii au avut posibilitatea de a discuta aspecte administrative, precum și aspecte care țin de pastorația persoanelor vârstnice.

Prezent la eveniment, Pr. Dumitru Ştefănescu, consilier eparhial la Sectorul administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a precizat că, pe lângă transmiterea anumitor hotărâri, întâlnirea le-a oferit participanţilor mai ales „oportunitatea de a discuta problemele concrete cu care se confruntă la parohie, atât din punct de vedere administrativ-bisericesc, cât și economic-financiar și, bineînțeles, cu privire la administrarea cimitirelor parohiale”.

„Întrucât de cele mai multe ori problemele sunt comune, a fost o întâlnire și o experiență foarte frumoasă”.

„Cu privire la situația preoților pensionari, există mai multe hotărâri, inclusiv ale Sfântului Sinod, care stabilesc foarte clar statutul acestor clerici, rolul și importanța lor în Biserică. Lucrul cel mai important este faptul că preoția nu încetează odată cu pensionarea, ci preotul îmbisericit are în continuare responsabilitățile slujirii”, a subliniat Pr. Cons. eparhial Dumitru Ştefănescu.

În a doua zi a întrunirii, a fost oficiată Sfânta Liturghie în biserica Mănăstirii Caraiman.

În cadrul lucrărilor ce au urmat, Pr. prof. Vasile Gordon a susținut referatul cu tema „Realități și provocări actuale privind pastorația și sprijinirea persoanelor vârstnice”.

Pr. Grigore Melnic, protopopul Protoieriei Câmpina, primit din partea Ordinul „Sfinții Martiri Brâncoveni” pentru clerici din partea Patriarhului Daniel, pentru eforturile concentrate la renovarea sediului Protoieriei.