Preoții care slujesc în spitalele din Arhiepiscopia Bucureștilor s-au întâlnit la Mănăstirea Caraiman

Preoții de caritate care slujesc în unitățile de îngrijire medicală din București, Prahova și Ilfov s-u întâlnit la conferința anuală desfășurată la începutul săptămânii la Centrul social-pastoral „Sf. Cruce” de la Mănăstirea Caraiman.

În prima zi a întâlnirii, Părintele Profesor Marian Vild le-a vorbit preoților de caritate despre rolul taumaturgic al suferinței. Prezentarea a fost urmată de o serie de discuții privind provocările cu care se confruntă preoții din spitale și alte instituții de asistență medicală în pastorația persoanelor suferinde, informează Trinitas Tv.

Participanții au realizat o retrospectivă a activități desfășurate în ultimul an, analizând punctele tari și pe cele slabe.

Preotul Ciprian Ion Ioniță, consilier patriarhal coordonator al Sectorului social‑filantropic al Administrației Patriarhale, le-a explicat celor prezenți noul protocol de colaborare încheiat între Patriarhia Română și Ministerul Sănătății.

A doua zi a întâlnirii a fost marcată de discuțiile pe diferite teme pastorale legate de activitatea din spitale și o vizită la domeniul viticol al Mănăstirii „Sfânta Maria”‑Urlați.