Prima ședință din 2024 a preoților de caritate din București a avut loc la Institutul Clinic Fundeni

Preoții de caritate din București s-au întâlnit joi la Institutul Clinic Fundeni în cadrul primului Cerc pastoral din 2024. Persoanele prezente au dezbătut modurile în care bolnavilor și aparținătorilor acestora li se poate oferi cea mai bună îngrijire trupească și duhovnicească.

Întâlnirea a debutat cu Sfânta Liturghie oficiată în Paraclisul „Sfinții Doctori Cosma și Damian” al instituției medicale.

Lucrările întâlnirii au fost moderate de coordonatorul preoților de caritate din Arhiepiscopia Bucureștilor, Preotul Alin Gabriel Nica. La discuțiile desfășurate în Centrul de Excelență în Medicina Translațională al Institutului Clinic Fundeni au participat și cadre medicale.

„Programul zilei a început prin săvârșirea Sfintei Liturghii. A urmat apoi prezentarea referatului intitulat «Sfinții Doctori Cosma și Damian: model de slujire și dăruire pentru cei suferinzi», susținut de părintele Rafael Florian Birtașu, slujitor la acest paraclis”, a explicat Părintele Alin Gabriel Nica.

„După părerea mea, cea mai mare realizare de după Revoluție a fost apariția capelelor de spital și angajarea preoților de caritate, care ne ajută atât pe noi, salariații, cât și pacienții internați. Având în vedere că lucrez într-un domeniu chirurgical, apelez la preoți pentru spovedanie, pentru o binecuvântare înaintea operațiilor și nu numai”, a declarat dr. Vanghelița Zogas, medic primar în chirurgie plastică și reparatorie.

„Pacienților le recomand să se roage pentru sănătatea și îndrumarea chirurgului sau a anestezistului, pentru că noi operăm, dar Dumnezeu vindecă”, a subliniat medicul.

Sesiunea de discuții de joi a fost prima din șirul care se va desfășura în anul 2024, preoții de caritate se întâlnesc pentru a găsi soluții la provocările pe care le întâlnesc în pastorația bolnavilor.