Protoieria Sectorului 2, în ședință administrativă pentru stabilirea obiectivelor anului

Preoţii parohi din Sectorul 2 s‑au întrunit marţi în cadrul unei şedinţe administrative la Biserica Popa Soare din Bucureşti pentru a-și stabili obiectivele pe anul în curs.

Lucrările şedinţei administrative au cuprins două părţi, prima fiind alocată discuţiilor pe tema anului 2023, care a fost dedicat, în Patriarhia Română, pastorației persoanelor vârstnice, precum şi comemorării imnografilor și cântăreților bisericești (psalți). În cadrul consultărilor pe această temă au fost propuse mai multe proiecte şi programe ce urmează a fi implementate la nivel de protopopiat şi parohie pentru marcarea acestuia.

În a doua parte a întrunirii au fost discutate probleme administrative și s‑au stabilit întâlnirile pentru cercurile pastorale.

Au fost propuse două conferințe pe tema Anului comemorativ 2023 dedicate tuturor clericilor din protopopiat, inclusiv preoții de caritate:

  • ,,Desăvârșirea procesului de românire a cântărilor bisericești începând cu secolul al XIX‑lea în Muntenia” susținută de asist. univ. dr. Alexandru Marius Dumitrescu.
  • ,,Contribuția lui Macarie Ieromonahul la românirea cântărilor bisericești și tipărirea primelor cărți de muzică bisericească în limba română” – asist. univ. dr. Nicolae Giolu.

La finalul ședinței, preotul Ginel Aurelian Ivan, capelan în cadrul cimitirului eparhial „Sfântul Nicolae”‑Străuleşti a făcut o prezentare a serviciilor furnizate în acest aşezământ funerar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.