Cea mai recentă ședință de lucru a preoților din Protoieria Sectorului 2 al Capitalei s-a desfășurat joi, la Mănăstirea „Sfânta Maria” din Jercălăi, județul Prahova.
Preoților le-a fost prezentat procesul tehnologic de fabricare a vinului liturgic și sortimentele de vin ale Arhiepiscopiei Bucureștilor.
„Ne-am bucurat de o zi călduroasă, dar și instructivă, de vară, fiind în comuniune cu preoții din protoierie și cu angajații Secției de vinificare de la Mănăstirea «Sfânta Maria» – Jercălăi”, a declarat Părintele Protopop Mihai Popescu.
Pe locul actualei mănăstiri se cultiva vița de vie încă din secolul al XVIII-lea, când în zonă exista un schit al Mănăstirii Verbila, închis după secularizarea averilor mănăstirești din 1863.
Tradiția a fost reluată în 1956, prin purtarea de grijă a vrednicului de pomenire Patriarh Justinian Marina. De atunci, la Mănăstirea Jercălăi se produce vinul cultic pentru bisericile Arhiepiscopiei Bucureștilor.