Şedinţă de lucru a Protoieriilor din Arhiepiscopia Bucureştilor. Concluziile întâlnirii

La Mănăstirea „Sfânta Cruce” – Caraiman s-a desfășurat în perioada 17-19 februarie ședința de lucru a celor treisprezece protoierii din Arhiepiscopia Bucureștilor.

Lucrările din cele două zile au fost coordonate de Părintele Dumitru Ștefănescu, Consilier Administrativ-bisericesc, Părintele George Lepădatu, Consilier coordonator la Sectorul Economic-financiar, Părintele Vasilică Buruiană, Consilier patriarhal și Inspector coordonator la Sectorul Control financiar și Audit intern, și Diacon Marian Mugurel Crăciun, șef Serviciu Personal.

În timpul întrunirii, la care au participat protopopii, secretarii, inspectorii de resurse umane și economiștii din cadrul protoieriilor, au fost discutate mai multe aspecte care au avut ca scop eficientizarea activității administrative. 

În acest sens, au fost stabilite proceduri unitare de lucru la nivelul cancelariilor și în relația cu Centrul eparhial.

În ceea ce privește problema navetismului preoților, au fost avansate mai multe soluții care să vină în ajutorul clericilor.

De asemenea, au fost aduse în atenția participanților detalii privind condițiile de salarizare, evidențele contabile, dar și întocmirea și soluționarea lucrărilor înaintate la Centrul eparhial.

La final, au fost enunțate obiectivele pentru anul în curs.

Foto credit: Arhiepiscopia Bucureștilor

Sursa: Basilica.ro