Biblioteca Sfântului Sinod va găzdui un workshop de Studii Patristice

Biblioteca Sfântului Sinod va găzdui, în perioada 25-26 iunie 2024, colocviul „Părinții Bisericii și conceptul de patrologie în spațiul cercetării românești, la începutul secolului XXI”.

La manifestarea academică sunt așteptați profesori de Patrologie de la facultățile de Teologie din România și alți cercetători interesați de această temă.

În deschidere vor vorbi Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, Arhim. Policarp Chițulescu, Directorul Bibliotecii Sfântului Sinod, Pr. lect. univ. Cosmin Pricop, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București, Pr. Bogdan Tătaru-Cazaban, de la Institutul de Istorie a Religiilor al Academiei Române, Ștefan Zară, consilier eparhial la Sectorul cultural al Arhiepiscopiei Bucureștilor, și lect. univ. Octavian Gordon, Președintele Fundației Humanitas Christiana.

Prelegerea inaugurală va fi susținută de prof. dr. Sebastian Moldovan de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și se va intitula „Nașterea de bună voie sau în ce fel copiii fac părinți”.

Evenimentul este organizat de Sectorul Cultural și comunicații media al Arhiepiscopiei Bucureștilor în parteneriat cu Biblioteca Sfântului Sinod, cu Universitatea din București și cu Fundația Humanitas Christiana.

Lucrările se vor desfășura în Sala „Conon Arămescu-Donici”. Programul integral poate fi consultat aici.