Aşezământul social de la Rădăuţi | Patriarhul României a sfinţit centrul stomatologic ocrotit de Sf. Ier. Nectarie

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a sfinţit în 14 mai 2017 centrul stomatologic din cadrul Aşezământului „Sfântul Ierarh Leontie” din Rădăuţi, informează Agenţia de ştiri Basilica.

Instituţia medicală inaugurată este ocrotită de Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina.

Preafericirea Sa a fost primit în mod tradiţional cu pâine şi sare de doi copii îmbrăcaţi în costume populare şi de arhim. Iustin Dragomir, stareţul Mănăstirii Bogdana.

După slujba de sfinţire, Patriarhul Daniel a acordat părintelui Iustin Dragomir Ordinul Sfântul Ioan Gură de Aur pentru clerici. Stareţul Mănăstirii Bogdana a dăruit Preafericirii Sale o icoană reprezentând Intrarea Maicii Domnului în Biserică.  La final, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române i-a binecuvântat pe copii prezenţi.

La eveniment au participat mai mulţi ierarhi ai Bisericii noastre.

Aşezământul „Sfântul Ierarh Leontie”, construit la iniţiativa părintelui Arhimandrit Iustin Dragomir, stareţul mănăstirii Bogdana din Rădăuţi, este destinat orfanilor şi copiilor din familii defavorizate.

Înfiinţat în toamna anului 2011, Aşezământul găzduieşte, în prezent, un număr de 122 de copii şi tineri (63 de fete şi 59 de băieţi), cu vârsta cuprinsă între 3 şi 18 ani, chiar şi peste (cei şase studenţi), de pe raza judeţului Suceava cu hotărâre de plasament din partea Comisiei de Protecţie a Copilului Suceava sau sentinţă judecătorească a Tribunalului Suceava.

Aşezământul a fost sfinţit de Patriarhul României în data de 06 noiembrie 2015.