Au debutat manifestările dedicate Sf. Dimitrie 2017. Prima Slujbă de Priveghere consacrată Sf. Ier. Nectarie de Eghina

Slujba Privegherii din seara zilei de 24 octombrie 2017 a fost oficiată în Catedrala Patriarhală de Arhim. Clement Haralam, Eclesiarhul lăcaşului de cult, împreună cu preoţii şi diaconii slujitori ai Catedralei, informează basilica.ro.

Manifestările dedicate Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, s-au deschis marţi în Capitală. Moaștele Sfinților Dimitrie cel Nou și Nectarie au fost așezate spre închinare în baldachinul din apropierea Catedralei Patriarhale.

În această seară, la Slujba Privegherii răspunsurile liturgice au fost oferite de Grupul Psaltic Potirul al Mănăstirii Radu Vodă.

Arhim. Clement Haralam a rostit un cuvânt după Slujba Vecerniei cu Litie în care i-a îndemnat pe credincioşi să se roage sfinţilor, deoarece ei au mai multă îndrăzneală dobândită în urma vieţii sfinte şi vor duce cu o uşurinţă mai mare rugăciunile către Dumnezeu.

Mai departe, Eclesiarhul Catedralei Patriarhale a prezentat un scurt istoric al sfintelor moaşte aşezate pentru închinare zilele acestea pe Colina Patriarhiei.

Numeroşi credincioși s-au aflat în rugăciune în Catedrala Patriarhală, precum și pelerini care se închină sfintelor moaște așezate în apropierea Catedralei Patriarhale.