Biserica Sf. Dumitru – Poştă | Singura biserică din Bucureşti în care este pictată icoana Sf. Ap. Iuda Tadeul sărbătorit astăzi

Biserica Ortodoxă prăznuiește în 19 iunie pe Sfântul Apostol Iuda Tadeul.

Singura biserică din Capitală în care este pictată icoana Sfântului Apostol Iuda Tadeul este biserica Sfântul Dumitru – Poștă, Paraclis Universitar, informează Agenţia de ştiri Basilica.

Aici, ieri seară s-a oficiat Vecernia unită cu Litia, iar astăzi Utrenia și Sfânta Liturghie în cinstea Sfântului Iuda, ruda Domnului. Mulți credincioși care vizitează Centrul Vechi al Capitalei intră și în Biserica Sfântul Dumitru.

Aici cer ajutor sfinților ocrotitori ai bisericii, printre care și Sfântului Iuda. Au fost credincioși care ne-au spus că s-au rugat la icoana sfântului și au fost ajutați. Ei vin ca semn de recunoștință an de an pentru a-l sărbători pe Sfântul Iuda, ne-a transmis Diac. Dumitru Bogdan Bădiţă, slujitor la această biserică.

Sfântul Apostol Iuda, ruda Domnului, este supranumit și «sfântul cauzelor pierdute» sau «ocrotitorul celor deznădăjduiți». Când nu mai au nicio speranță, credincioșii vin la icoana sfântului Iuda și rugându-se cu credință, primesc grabnic ajutor. Și odată cu trecerea anilor din ce în ce mai mulți credincioși aud de minunile sfântului Iuda și vin să îl prăznuiască în biserica din centrul Capitalei, a mai adăugat Diac. Dumitru Bădiţă.

Sfântul Apostol Iuda Tadeul a predicat evanghelia în Iudeea, Galileea, Samaria, Idumeea, apoi în Arabia, Siria, Libia, Mesopotamia, Edessa si Persia, împreună cu Sfântul Simon Zilotul sau cu Sfântul Apostol Petru. A contribuit la crearea Bisericii din Armenia și este considerat patronul spiritual al Armeniei. A fost martirizat în anul 65 d.H.

Biserica Sfântul Dumitru – Poștă – Paraclis Universitar se află pe strada Franceză nr. 1 și are ca ocrotitori pe lângă Sfântul Apostol Iuda Tadeul și pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Sfântul  Sfințit Mucenic Haralambie, Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, Sfântul Cuvios Nicanor și Sfântul Sfințit Mucenic Antipa, Episcopul Pergamului.