Clerici și credincioși din Protoieria Vălenii de Munte, pelerini în Israel

Nouăsprezece preoți împreună cu doamnele preotese și alți credincioși din cadrul Protoieriei Vălenii de Munte, județul Prahova au participat la un pelerinaj în Israel, în perioada 31 august-6 septembrie.

Pelerinii au fost însoțiți de preotul protoiereu Mihail Peneș.

Pelerinajul a fost organizat din dorința de aprofundare a studiilor biblice teoretice pe care slujitorii sfintelor altare și le-au însușit de-a lungul timpului, dar și din dorința de a experia modelul pelerinului prin excelență – Mântuitorul Iisus Hristos, transmite Protoieria Vălenii de Munte.

Un alt obiectiv a fost și consolidarea coeziunii grupului de preoți și preotese.

În cadrul pelerinajului, grupul de români a avut bucuria de a se întâlni cu Patriarhul Teofil al III-lea al Ierusalimului.

Pelerinii au primit binecuvântarea Preafericirii Sale, care a apreciat dragostea pelerinilor români pentru locurile sfinte și importanța acestor pelerinaje în creșterea spirituală a celor ce descoperă locurile de suferință și pătimire a Mântuitorului Iisus Hristos.

„Ne dorim ca tot ceea ce am acumulat și trăit în această perioadă să fie de mult folos atât pentru slujitorii sfintelor altare, dar și pentru credincioșii cărora le vor transmite bucuriile duhovnicești primite la locurile sfinte”, a declarat Pr. Protopop Mihail Peneș.

Printre obiectivele vizitate, s-au numărat și așezămintele românești de la Ierusalim și Ierihon.

Pelerinajul a fost organizat cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, prin intermediul Basilica Travel.