Credincioșii sunt invitați să trimită mărturii despre minunile Sfântului Dimitrie cel Nou în viața lor

Când ni se întâmplă lucruri minunate, devenim noi înșine mărturie vie a minunii. Iar dacă Dumnezeu lucrează minunea în viața noastră, suntem datori să mărturisim lucrarea Lui, să transmitem Binele de știut, pentru ca și alții să se întărească în credință.

De-a lungul timpului, slujitorii Catedralei Patriarhale, aflați mereu în apropierea moaștelor Sfântului Dimitrie Basarabov, au ascultat multe relatări despre lucrarea lui în viața unor credincioși. Unii chiar au fost martori la minuni.

În 1989, după slujba Sfântului Maslu, un bărbat a plecat acasă lăsând cârjele la racla sfântului. Unui bărbat de rang înalt, sfântul i-a salvat copilul după un accident rutier, iar pe el l-a adus la credință. Pe o femeie a ajutat-o să-și cumpere casă.

La începutul anului 2018, o femeie din Bacău i-a povestit paracliserului că fiica ei a fost bolnavă de cancer și medicii credeau că nu se mai putea face nimic. Într-o seară, femeia l-a visat pe Sfântul Dimitrie, care i-a spus: «Eu sunt Sfântul Dimitrie și dacă medicii au spus că nu se mai poate face nimic, atunci tu roagă-te puternic!»

După mult timp în care mama a citit Acatistul Sfântului Dimitrie, fata s-a vindecat, iar femeia a venit la Catedrala Patriarhală din Capitală cu mulțumiri pentru sfânt. Deși minunile au loc în chip tainic, acesta nu este un motiv pentru a fi tăinuite.

De aceea, părinții de la Catedrala Patriarhală au anunțat că pregătesc o carte despre minunile Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, cunoscut și sub numele de Sf. Dimitrie Basarabov.

Cei care vor scrie cartea nu vor fi părinții catedralei, ci chiar credincioșii invitați să mărturisească. Ei sunt chemați să își scrie povestea adevărată despre ajutorul primit de la sfânt în viața lor și să o trimită pe adresa de email cancelariaatcatedralapatriarhala.ro.

Foto credit: Basilica.ro

Sursa: Basilica.ro