Dacă pierdem împărăţia lui Dumnezeu am pierdut totul, avertizează PS Timotei Prahoveanul

Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor le-a vorbit duminica aceasta credincioşilor prezenţi la mănăstirea Radu Vodă despre dobândirea Împărăţiei Cerurilor, cel mai important obiectiv pe care trebuie să îl avem în viaţa noastră. Ierarhul a evidenţiat faptul că Hristos este mântuirea noastră, singurul prieten al creştinilor din toate timpurile, iar dacă pierdem Împărăţia lui Dumnezeu am pierdut totul, informează basilica.ro.

Omilia Preasfinţitului Părinte Timotei Prahoveanul a avut în vedere textul evanghelic duminical ce prezintă discuţia Mântuitorului Iisus Hristos cu Nicodim, un învățat al Vechiului Testament. Hristos i-a explicat lui Nicodim că omul nu poate ajunge la Dumnezeu prin puterile lui, ci șansa omului de a ajunge în Cer stă în măsura în care el se identifică cu Fiul Omului.

PS Timotei a făcut referire la cuvântul Mântuitorului adresat lui Nicodim, şi anume: Lumina a venit în lume şi oamenii au iubit mai mult întunericul. Ierarhul a spus că, din nefericire, acest mesaj este foarte potrivit vremurilor în care trăim.

Trebuie să recunoaştem că unii dintre noi se străduiesc să împlinească măcar în parte cuvintele evangheliei, însă de cele mai multe ori ne aflăm mai mult iubitori ai întunericului decât ai Luminii. În argumentarea afirmaţiei sale, părintele episcop a oferit ca exemplu faptul că un grup de oameni doreşte să respingă până şi rugăciunea de la începutuil unui an şcolar, deşi foarte mulţi părinţi doresc ca pruncii lor să înceapă activitatea sub semnul binecuvântării lui Dumnezeu.

Cum se poate ca într-o lume aflată deja într-o profundă criză spirituală şi materială să respingem şi ultima noastră nădejde care este rugăciunea pe care trebuie să o facem în fiecare zi, dar mai cu seamă la începutul unui an şcoalar, a întrebat retoric Preasfinţia Sa.

În acest context, îndemnul ierarhului a fost: să rămânem slujitori ai Luminii şi să căutăm Lumina chiar dacă întunericul este aproape pretutindeni.

Din soborul slujitor au făcut parte: arhim. Nectarie Şofelea, stareţul Mănăstirii Radu Vodă şi Exarh Administrativ al Mănăstirilor din Arhiepiscopia Bucureştilor, preum şi slujitori din cadrul obştii mănăstirii bucureştene.