Diplome şi distincţii oferite de Patriarh pentru cei care s-au implicat în restaurarea Bisericii Bumbăcari

Persoanele care s-au implicat în procesul de restaurare și consolidare a bisericii parohiei Bumbăcari din Capitală au primit duminică, în ziua sfințirii lăcașului de cult, diplome și distincții.

Acestea le-au fost oferite, în numele Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, de PS Varlaam Ploieșteanul.

Părintele paroh Ioan Săsăreanu a primit Ordinul „Sfântul Ioan Gură de Aur” pentru clerici. Diploma Omagială 2021 cu medalie au primit părintele coslujitor Aurel Cosma, precum și mai multe persoane care s-au distins prin contribuția lor: prof. univ. dr. Cristina Pârvu, Livia Pucheanu, Valentina Florescu, Mihaela Tobă, Mihaela Biolan, Doina Luca, Vitalie Bria și Ioan-Florin Șarlău, cântăreț al Parohiei Bumbăcari.

Părintele coslujitor Ionuț Chiriac a primit Diploma Omagială a anului 2021. Consiliul parohial a primit Distincția de vrednicie cu chipul Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, iar Comitetul parohial a primit Distincția de vrednicie cu chipul Maicii Domnului.

Slujba de sfințire și Sfânta Liturghie au fost oficiate, în Biserica „Nașterea Maicii Domnului” și „Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul” de Episcopul vicar patriarhal, potrivit Z

La predică, ierarhul a vorbit despre strânsa legătură din Evanghelia Duminicii a 4-a după Paști și sfințirea bisericii Parohiei Bumbăcari, potrivit Ziarul Lumina.

„Biserica creștină este noua Vitezda, noua scăldătoare, în care noi ne vindecăm de suferințele sufletești și trupești. Prin puterea Duhului Sfânt, Care sfințește toate, această biserică a devenit laborator al mântuirii noastre și loc al izbăvirii, izvor de vindecări sufletești și trupești”.

„De aceea, multe biserici, mai ales cele vechi, după arhitectura romană, aveau chiar cinci nave, imitând astfel cele cinci pridvoare ale scăldătorii făcătoare de minuni de la Vitezda, din Ierusalim”.

„Atunci când suntem în suferință, trebuie să avem și noi răbdarea, credința și tenacitatea slăbănogului din Evanghelie și să așteptăm. Dacă nu avem om să ne ajute, Dumnezeu Însuși vine și ne oferă ajutorul, binecuvântarea, mântuirea și tămăduirea Sa”.

„Pilda slăbănogului, de astăzi, ne învață să fugim de egoismul celor care l-au înconjurat timp de 38 de ani și să evităm invidia cărturarilor și fariseilor, punându-ne credința și încrederea în Dumnezeu, Care a lăsat Bisericii izvor nesecat de vindecări”, a subliniat Preasfinția Sa.

Foto credit: Ziarul Lumina / Luigi Ivanciu

Sursa: Basilica.ro