A fost inaugurat noul sediu al Protopopiatului Vălenii de Munte

Noul sediu al Protopopiatului Vălenii de Munte a fost inaugurat marţi, informează basilica.ro.

Slujba de binecuvântare a spaţiilor în care se vor desfăşura activităţile Protopopiatului Vălenii de munte a fost oficiată de Pr. Dumitru Ştefănescu, Consilier Administrativ al Arhiepiscopiei Bucureştilor, împreună cu protopopii din judeţul Prahova.

În cadrul sediului vor funcţiona, în spaţii construite pe viitor, şi Centrul Social Pastoral Sfântul Proroc Daniel şi o grădiniţă pentru copiii care provin din familii defavorizate.

Potrivit Pr. Cons. Dumitru Ştefănescu, „au fost apreciate activitatea Pr. Protopop Mihail Peneş, cel care a reuşit încheierea acestei etape, şi contribuţia clericilor din cadrul Protopopiatului, dar şi a reprezentanţilor autorităţilor locale şi judeţene care au crezut în acest proiect şi au contribuit din punct de vedere financiar pentru edificarea lui”.

În semn de recunoştinţă pentru efortul depus la ridicarea construcţiei, Pr. Protopop Mihail Peneş a primit Ordinul Sanctus Stephanus Magnus pentru clerici, iar fostul protopop o icoană cu Maica Domnului, informează Trinitas Tv.

Lucrările de construcţie la noul sediu au început în anul 2011.

Foto Credit: Captură Trinitas Tv