Gala Magazin folcloric | Doi ani de mediatizare a folclorului românesc la Trinitas TV

În curtea Bisericii Sfântul Antonie cel Mare – Curtea Veche din București a avut loc astăzi Gala Magazin folcloric, informează basilica.ro. Evenimentul din 11 septembrie 2017 a fost organizat de realizatorii emisiunii Magazin folcloric a televiziunii Trinitas, cu prilejul împlinirii a doi ani de la debutul programului.

Delegatul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la acest eveniment a fost Arhim. Paisie Teodorescu, vicar patriarhal.

În cadrul manifestării a fost lansat DVD-ul intitulat Elemente de port popular. Acesta prezintă particularități ale costumelor românești din diferite zone ale țării, aflate în patrimoniul Muzeului Național al Satului Dimitrie Gusti din București.

Cei prezenți la eveniment au asistat la o paradă de modă inedită cu costume populare românești, la recitaluri ale tinerilor interpreți de muzică populară, precum și la un moment special pregătit de Andreea Haisan și Paul Ananie.

Pe scenă au urcat membrii Ansamblului Folcloric și Orchestra Doina Bascovului din județul Argeș. Totodată, Mariana Anghel și Grupul Cameral Cantore au susținut un concert de pricesne.