Început bun pentru o nouă biserică în Ilfov. Cel mai important moment: când ne-am rugat pentru sfințirea locului

Episcopul vicar Timotei Prahoveanul a pus piatra de temelie pentru noua biserică pe care vor să o construiască locuitorii satului Pășcani din comuna Moara Vlăsiei, Ilfov.

Biserica va purta aceleași hramuri ca și Catedrala Națională: Înălțarea Domnului și Sfântul Apostol Andrei.

„Am cerut ajutorul lui Dumnezeu, harul Lui pentru a duce la îndeplinire acest început”, a spus PS Timotei sâmbătă, 03 aprilie 2021, la slujba de punere a pietrei de temelie.

„Ne-am rugat pentru ctitori, pentru ziditori, ne-am rugat ca acest locaș să fie adus degrab la desăvârșire. Dar cel mai important moment a fost acela când am îngenuncheat noi, slujitorii Bisericii, cerând lui Dumnezeu să sfințească locul acesta și jertfelnicul care s-a început a se zidi”, a subliniat ierarhul.

Părintele episcop vicar a spus că „nimic și nimeni nu poate înlocui lucrarea Bisericii de mântuire și sfințire a vieții credincioșilor, de iertare și dezlegare a celor care trec către Domnul”.

„O biserică este un loc al întâlnirii cu Dumnezeu. Așa se explică faptul că în orice localitate, oricât de izolată, în fiecare zi de sărbătoare, mulți oameni străbat distanțe mari pentru a se întâlni cu Dumnezeu în Sfânta Liturghie”, a spus Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Actuala biserică a satului este din 1688 și nu mai este suficientă ca spațiu pentru numărul mare al credincioșilor.

Consiliul Local și primarul Andrei Filip s-au angajat să sprijine construirea noii biserici.

„Consiliul Local a decis sprijinirea acestui proiect atât de necesar comunității din Pășcani, din motive ce țin de rost, de rânduială, de identitatea noastră culturală, istorică și spirituală, dar și din motive de necesitate obiectivă (spațiul necesar unei comunități în creștere demografică, siguranța construcției ridicată la 1866, și raport de expertiză economică) urmând ca vechea clădire să rămână după amenajare, capelă”, a scris pe Facebook primarul comunei Moara Vlăsiei.

Foto reprezentativă: ©Ziarul Lumina / Luigi Ivanciu

Sursa: Basilica.ro