Maica lui Dumnezeu este podul care face legătura dintre cer şi pământ – PS Timotei Prahoveanul

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat Sfânta Liturghie de Soborul Maicii Domnului la Biserica „Maica Precista” din Ploiești.

În timpul slujbei, ierarhul le-a adresat credincioșilor un cuvânt în care a explicat că marile sărbători „nu durează o singură zi”, ci sunt precedate de un timp de pregătire, de anticipare sau introducere, numit preserbare, înainte-serbare sau înainte-prăznuire.

În cazul Praznicului Nașterii Domnului, acesta a fost anunțat prin mai multe zile de înainteprăznuire începând cu ziua de 20 decembrie, după ce în mod obișnuit în ziua de 15 noiembrie începe Postul Crăciunului. Sărbătoarea se încheie însă, în 31 decembrie, când are loc Odovania Praznicului Nașterii Domnului.

„Toate aceste zile ne vorbesc nouă de venirea în lume a Fiului lui Dumnezeu, Cel Care S-a făcut om, din iubire de oameni, Care, după cum ne spune Apostolul Pavel în Epistola către Filipeni, S-a făcut rob, ca pe noi din robia celui rău să ne izbăvească”.

„De aceea, sărbătoarea aceasta este întâmpinată cu multă bucurie în casele creștinilor, în familii, de către cei mari și de către cei mici”, a spus PS Timotei Prahoveanul.

Părintele Episcop a evidențiat și rolul Maicii Domnului în iconomia de mântuire a lumii.

„Maica Domnului avea să înțeleagă treptat lucrarea lui Dumnezeu cea de mântuire a lumii care s-a realizat prin ea. Maica lui Dumnezeu este podul care face legătura dintre cer și pământ, este raiul cuvântător așa cum o cântă Biserica”.

„Cinstirea noastră pentru Maica Domnului este una care se întemeiază pe cuvintele Sfintei Scripturi, pe propriile cuvinte ale Maicii Domnului care a vorbit despre sine și despre ce se va întâmpla spunând: Iată de acum mă vor ferici toate neamurile”.

Foto credit: Trinitas TV / Tatiana Sava

Sursa: Basilica.ro