Mesajul de condoleanțe al Patriarhului Daniel la trecerea la cele veșnice a Părintelui Arhim. Chesarie Gheorghescu (1929 – 2017)

Mesajul de condoleanțe al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la trecerea la cele veșnice a Părintelui Arhimandrit Dr. Chesarie Gheorghescu (1929 – 2017).

Preacuvioasei Maici EMANUELA OPREA,

Stareţa Mănăstirii Dintr-un Lemn

Preacuvioasă Maică Stareţă şi îndoliată obşte,

Am primit cu întristare vestea trecerii din această viață a Părintelui Arhimandrit Dr. Chesarie Gheorghescu, vrednic slujitor al Bisericii noastre.

Părintele Arhimandrit Chesarie Gheorghescu a fost Exarh al mănăstirilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureștilor în perioada 1977 – 1988 și slujitor al Catedralei Patriarhale din București.

Preot misionar și harnic, apărător înțelept al tradiției monahale ortodoxe românești, cu o deosebită personalitate culturală și duhovnicească, Părintele Arhimandrit Chesarie Gheorghescu rămâne o pildă de dăruire pentru Biserica noastră.

În aceste momente de întristare pentru toți cei care l-au cunoscut, ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos, Biruitorul morții și Domnul Vieții, să așeze sufletul slujitorului său Arhimandritul Chesarie împreună cu drepții, în lumina și iubirea Preasfintei Treimi, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viață fără de sfârșit.

Veșnica lui pomenire din neam în neam!

Cu părintești condoleanțe și binecuvântare pentru obștea Mănăstirii Dintr-un Lemn și pentru toți cei îndoliați,

† DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române