Palatul Patriarhiei | Elevi din Grecia pe Colina Bucuriei

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a primit sâmbătă, 1 Aprilie 2017, în sala Europa Christiana din Palatul Patriarhiei, un grup de 68 de pelerini formați din profesori și elevi ai Liceului Numărul 1 din Florina, Grecia. Evenimentul a avut loc cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, informează Agenţia de ştiri Basilica.

În debutul întâlnirii, cei prezenți au avut ocazia să afle date despre istoria Catedralei Patriarhale, precum și a Palatului Patriarhiei. În continuare, Preasfințitul Părinte Timotei a vorbit despre bunele relații pe care Patriarhia Română le are cu Biserica Ortodoxă a Greciei, accentuând credința creștină ortodoxă comună păstrată din vremea apostolilor.

Totodată, Preasfințitul Părinte Timotei a îndemnat pe tineri să-și păstreze credința, să devină apărători ai bisericii ortodoxe întrucât tinerii sunt prezentul și viitorul Bisericii noastre ortodoxe.

La final, Preasfinția Sa le-a oferit cartea Pelerini în București în limba engleză, Ghidul Ansamblului Patriarhal în limba engleză, dimpreună cu câte o iconiță cu Maica Domnului pentru fiecare membru al grupului de pelerini.

Conducătorul grupului, Dimitrios Papadopoulos, profesor de Studii Clasice și de Muzică Bizantină din cadrul aceluiași liceu, a mulțumit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru binecuvântarea de a vizita Palatul Patriarhiei și a transmis salutări din partea Înaltpreasfințitului Părinte Theoklitos, Mitropolit de Florina, ce a făcut posibilă vizitarea României și a Ansamblului Patriarhal de către aceștia.