Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului și-a serbat hramul în izolare

Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului și-a serbat azi hramul: Învierea Domnului. În condițiile regulilor impuse de starea de urgență, au participat doar slujitorii sfântului locaș, în frunte cu Părintele Arhimandrit Ciprian Grădinaru. Acesta a oficiat Sfânta Liturghie și a declarat că izolarea este necesară și că este important și pentru preoți să-și știe fiii duhovnicești sănătoși.

„Toate le rânduiește Dumnezeu, iar noi trebuie să le luăm pe toate ca din mâna lui Dumnezeu”, a declarat Părintele Arhimandrit. „Chiar dacă anul acesta Paraclisul și-a serbat hramul fără prezența credincioșilor, totuși comuniunea duhovnicească și euharistică dintre cler și credincioși am păstrat-o și o vom păstra”, a adăugat el.

„Îndemnul nostru este de a sta în izolare acasă, pentru că noi, preoții, avem nevoie de credincioși sănătoși, nu bolnavi. Nu ca să-i pomenim la rugăciunile de sănătate, ci să-i pomenim la rugăciunile de liniște sufletească și ajutor”, a mai spus el.

Părintele i-a mai îndemnat pe oameni să comunice între ei: „Mulți se bucură și pentru un mesaj care li se dă, și pentru un telefon pe care îl primesc, pentru că izolarea are bucuriile și deficiențele ei”.

Iar din punct de vedere duhovnicesc, el le-a transmis credincioșilor ca fiecare „să fie o mironosiță care vestește celorlalți din familie bucuria învierii, bucuria lui Hristos și bucuria trăirii în Hristos”.

„Să fim mult mai recunoscători față de Bunul Dumnezeu pentru darurile pe care le-am primit, ca sănătatea, ca darurile materiale pe care le-am obținut, și să ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să ne ocrotească și în continuare cu judecățile pe care le știe, cu mila Sa și cu ajutorul Lui”, a mai spus Părintele Arhimandrit.

Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului a fost construit în 2011 pe amplasamentul Catedralei Mântuirii Neamului din Dealul Arsenalului. Lăcașul de cult are hramurile: Învierea Domnului, Icoana Maicii Domnului „Prodromița” și Sfântul Ioan Gură de Aur, adăpostind o copie a icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Prodromița” adusă din Sfântul Munte Athos.

Foto credit: Gabriel Drumea

Sursa: Basilica.ro