Pomenirea părintelui Dumitru Iordache. PS Timotei Prahoveanul a oficiat slujba Parastasului

Părintele Dumitru Iordache, Protopop al Protoieriei I Capitală și slujitor la Parohia Adormirea Maicii Domnului din cartierul bucureştean Militari, a fost pomenit în data de 19 iunie 2017, la 7 ani de la trecerea sa la Domnul.

Evenimentul a avut loc la biserica în care a slujit timp de 31 de ani. Sfânta Liturghie și slujba parastasului au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, informează Agenţia de ştiri Basilica.

În cuvântul rostit, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a evidențiat calitățile părintelui Dumitru Iordache

Biserica în care ne aflăm, plină întotdeauna de credincioși, îngrijită atunci și acum, dimpreună cu spațiul dimprejur, arată dragostea preotului pentru slujirea la sfântul altar. O altă calitatea a părintelui a fost aceea a ajutorării multora. Oamenii mari se îngrijesc ca ceilalți să aibă bucurii și să fie promovați atunci când merită, a spus Preasfinția Sa.

La rândul său, părintele profesor Ștefan Buchiu, actualul paroh al Bisericii Adormirea Maicii Domnului, a subliniat importanța activității pastorale a preotului Iordache.

Părintele totdeauna avea totdeauna un sfat bun, știa să întărească pe preoți. Preotul Dumitru Iordache constituie un exemplu pentru tinerii preoți, iar la parohie a oferit burse mai multor tineri ca să studieze seminarul din București și mai apoi facultatea de teologie ortodoxă, a specificat părintele Ștefan Buchiu.

Părintele Dumitru Iordache a fost slujitor al sfântului altar timp de 43 de ani, dintre care 31 la Parohia Militari I unde a fost paroh peste 20 de ani. De asemenea, părintele a fost 24 de ani Protoiereu al Protoieriei I Capitală.

Foto credit: Ziarul Lumina