Pr. Constantin Voicescu a fost comemorat la Biserica Sapienței din Capitală. Anul acesta s-au împlinit 20 ani de la trecerea la cele veșnice

În ziua împlinirii a 20 ani de la trecerea la cele veșnice, părintele Constantin Voicescu a fost comemorat. Evenimentul a avut loc vineri, 8 septembrie 2017, la Biserica Adormirea Maicii Domnului – Sapienței din Capitală, informează basilica.ro.

La manifestare au participat profesori, oameni de cultură, preoți, rude ale părintelui, dar și credincioși din parohie.

Emilian Popescu, membru de onoare al Academiei Române, a declarat pentru Trinitas TV faptul că deși părintele dorea să urmeze o carieră la catedră, Dumnezeu i-a rânduit altă misiune, cea de păstor de suflete.

Deși dorea să devină învățător sau profesor de geografie, până la urmă Dumnezeu l-a îndrumat să se apropie de teologie. La un moment dat, cei de la penitenciar au oferit deținuților veșminte preoțești cu care să spele pe jos podeaua închisorii. Părintele și-a dat seama că bucata de material primită era o porțiune dintr-un epitrahil. Nu a șters pe jos cu el, ci l-a spălat și l-a cusut în spatele hainei lui, a spus academicianul Popescu.

La rândul său, Radu Preda, Președintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, a evidențiat faptul că toți deținuții politici pe care i-a întâlnit au arătat că în ciuda necazurilor și suferințelor și-au păstrat optimismul și seninătatea.

Părintele Voicescu era un om care în ciuda suferințelor avea o bucurie a vieții, un umor molipsitor. De altfel, cred că aceasta este trăsătura tuturor acelora care au fost în închisoare. Eu nu am cunoscut vreun fost deținut politic care să fie înverșunat. Cei pe care i-am cunoscut eu aveau o seninătate pe care eu ca om tânăr nu o am tot timpul, a precizat Radu Preda.

Părintele Constantin Voicescu a fost unul dintre mărturisitorii Ortodoxiei în temnițele comuniste de la Jilava, Aiud și Târgu Ocna. În anul 1973, la 9 ani de la eliberarea sa din închisoare, a fost hirotonit preot și a slujit la Biserica Bucur Ciobanul din Capitală. Începând cu anul 1975 și până la sfârșitul vieții a fost preot paroh la Biserica Adormirea Maicii Domnului- Sapienței.