PS Ieronim Sinaitul precizează ce l-a determinat pe sutaş să apeleze la Hristos pentru a-i vindeca servitorul

Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul a precizat duminică la Catedrala Patriarhală care a fost motivația sutașului din Capernaum de a-i cere lui Iisus Hristos să-i vindece servitorul. 

„Dragostea față de aproapele a fost mobilul care l-a determinat pe sutaș să vină să apeleze la Hristos”, a afirmat Episcopul vicar patriarhal în predica sa.

Despre dragoste, ierarhul a spus că aceasta este izvorâtă din Dumnezeu și este dimensiunea esențială a vieții omului.

„Este dimensiunea creatoare care ne unește, dragostea lui Dumnezeu, dragostea sfântă, este aceea care ne conduce la iubirea de Dumnezeu și de aproapele, la împlinirea poruncilor Evangheliei, ne conduce la Împărăția lui Dumnezeu”, a explicat el.

„Această dragoste a lui Dumnezeu să se sălășluiască în sufletele tuturor și Mântuitorul Hristos care nu a intrat în casa sutașului, dar a mers în inima lui și și-a manifestat puterea Lui, să vină în casa inimii dumneavoastră, în sufletele dumneavoastră și să producă acolo transformarea necesară pentru ca să fim niște creștini împliniți, iubitori de Dumnezeu și lucrători ai binelui”, a fost îndemnul PS Ieronim către credincioșii de la Catedrala Patriarhală care au participat la Sfânta Liturghie oficiată de el.

Foto credit: arhivă Basilica.ro

Sursa: Basilica.ro