PS Timotei Prahoveanul: Avem impresia că vom rămâne pe pământ cât va fi lumea. Ne gândim foarte puțin la trecerea la cele veșnice

Noi avem impresia că vom rămâne pe pământ cât va fi lumea. Ne gândim foarte puțin, sau nu ne gândim deloc, la momentul când va trebui să ne întoarcem la cel care ne-a creat. Toate întâlnirile noastre cu moartea altora trebuie să ne pregătească pentru întâlnirea cu propria noastră moarte, a precizat PS Timotei Prahoveanul.



Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat în data de 8 octombrie 2017 Sfânta Liturghie la Catedrala Patriarhală din București.  În cuvântul rostit după citirea Sfintei Evanghelii, ierarhul a explicat înțelesul duhovnicesc al pericopei evanghelice citite în cadrul slujbei.

În debutul predicii rostite, ierarhul a prezentat minunea învierii fiului văduvei din Nain de către Mântuitorul Hristos. De asemenea, părintele episcop a specificat faptul că Evanghelia din duminica aceasta nu precizează care erau numele celui înviat și al mamei sale, informează basilica.ro.

După istorisirea pericopei evanghelice, Preasfinția Sa a evidențiat faptul că minunea învierii din morți înfăptuită de Mântuitorul Hristos arată faptul că moartea fiecărui om este un lucru nefiresc.

Până la venirea Mântuitorului nu s-a mai auzit de minunea învierii morților. Printre nenumăratele minuni pe care le-a săvârșit Hristos a fost și învierea celor trecuți la Domnul. Dintre aceste minuni, paginile Evangheliei le amintesc pe trei dintre ele, și anume: pe Lazăr, pe fiica lui Iair și pe tânărul din Nain. Toate aceste trei învieri din morți ne arată că moartea este un lucru nefiresc, a spus Preasfinția Sa.

Continuând cuvântul său, ierarhul a precizat faptul că oamenii privesc în mod diferit moartea. Cei mai mulți se cutremură atunci când vorbesc sau se gândesc la ea. Mulți nu participă la înmormântarea rudelor sau a cunoscuților tocmai din motivul fricii nejustificate.

În finalul predicii, Preasfinția Sa a îndemnat pe cei prezenți să urmeze exemplului oferit de Mântuitorului Hristos și să fie alături de cei care se află în suferință și necazuri.