PS Timotei Prahoveanul a binecuvântat pictura Parohiei Dimieni. Ierarhul i-a îndemnat pe cei prezenți să nu treacă indiferenți pe lângă cei în suferință

PS Timotei Prahoveanul a binecuvântat duminică lucrările de renovare efectuate la biserica parohiei Dimieni, județul Ilfov, și a sfințit pictura lăcașului de cult. În continuare, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a oficiat Sfânta Liturghie. În cuvântul rostit, ierarhul a îndemnat credincioșii să nu treacă indiferenți pe lângă cei aflați în suferință.

Părintele Episcop a precizat că adevărata legătură a omului cu Dumnezeu se realizează prin intermediul faptei cele bune și prin ajutorarea celor aflați în încercări și necazuri, informează basilica.ro.

Calea care duce către Dumnezeu trece întotdeauna prin cei de lângă noi. Nu putem spune că îl iubim pe Dumnezeu dacă pe aproapele nostru îl urâm. Nu putem spune că avem o legătură cu Dumnezeu dacă pe cei de lângă noi îi ignorăm, mai ales atunci când ei au nevoie. Aproapele nostru este cel care ar putea să ne ajute, ca noi într-o zi să dobândim Împărăția lui Dumnezeu, a spus Preasfinția Sa.

În finalul cuvântului, ierarhul a spus că avem datoria de a fi atenți atunci când întâlnim persoane care suferă lipsuri și singurătate.

În oamenii aflați în suferință se află ascuns Hristos. Sfântul Ioan Gură de Aur ne spune că Mântuitorul se află și în săracul de la ușa Bisericii și în bolnavul care suferă. Dacă noi slujim pe cineva, de fapt slujim pe Hristos, a conchis ierarhul.

Pentru activitatea desfășurată în parohie, părintele paroh a primit rangul de iconom stavrofor, iar părintele pensionar a primit Ordinul Sfântul Apostol Andrei pentru clerici. De asemenea, binefăcătorii parohiei au primit Ordinul Sfinții Martiri Brâncoveni și Ordinul Sanctus Stephanus Magnus pentru mireni. Toconsiliul și comitetul parohial au primit distincții de vrednicie.

La final, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a binecuvântat lucrările efectuate la casa parohială, care a fost ridicată și amenajată în 2 ani.

Biserica Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou a fost sfințită (târnosită) în anul 1998, chiar în ziua hramului. Cu prilejul binecuvântării, biserica a primit și hramul Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava, cinstit de Biserica noastră în data de 2 iunie.