PS Timotei Prahoveanul despre tinerii din ASCOR: Ucenici de taină ai Mântuitorului / Nu se ruşinează de mărturisirea Lui

„Misiunea Bisericii de la Sfântul Altar este completată de proiecte, fapte și idei minunate ale unor tineri care sunt ucenici de taină ai Mântuitorului, care nu se rușinează de mărturisirea Lui și inspiră și pe alții de aceeași vârstă ca ei”, a spus PS Timotei Prahoveanul despre activitatea tinerilor din Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români.

Cuvintele au fost rostite duminică după Sfânta Liturghie oficiată la Patriarhie în încheierea consfăturii naționale ASCOR. Tinerii au fost însoțiți de Pr. Prof. Nicușor Beldiman – Consilier Patriarhal, Sectorul Teologic Educațional al Patriarhiei Române.

Ierarhul a apreciat activitățile tinerilor ascoreni și a evidențiat dragostea lor fața de înaintași.

„Într-un gest frumos de recunoștință, pe lângă ședințele la care au participat, ei au pomenit pe membrii ASCOR trecuți către Domnul. Este un lucru deosebit de prețios acela al recunoștinței față de cei care au fost înaintea noastră, mărturisind ei că vor face acest lucru anual, pomenindu-i pe cei care s-au remarcat prin râvnă și misiune sfântă”.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor le-a mulțumit tinerilor, în numele Patriarhului Daniel, pentru misiunea și dragostea pe care o au în diferitele proiecte ce le desfășoară”.

„Nădăjduim că această râvnă va fi mereu tot mai mare, pe măsura credinței și a evlaviei lor, dar și pe măsura tradiției și a credinței poporului român”, a precizat ierarhul.

În cadrul slujbei au fost rostite rugăciuni cu prilejul începerii anului școlar.

Foto credit: Ziarul Lumina/Mircea Popa

Sursa: Basilica.ro