PS Timotei Prahoveanul la hramul Parohiei Bumbăcari: Prietenia cu Hristos și sfinții este adevărata nădejde

„Prietenia cu Mântuitorul Hristos și prietenia cu sfinții este adevărata mângâiere și nădejde nu doar pentru lumea aceasta, ci și pentru ziua răsplătirii celei drepte”, a spus marți Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a prezidat Sfânta Liturghie la hramul Parohiei Bumbăcari din Protoieria Sector 5 Capitală.

În predica rostită, ierarhul a prezentat modelul de sfințenie al sfântului protector al lăcașului de cult bucureștean.

„Sărbătoarea Sfântului Ioan Botezătorul ne îndeamnă pe toți la râvnă sfântă și la urmarea acestui drum atât de dăruit Stăpânului așa cum a fost cel al Sfântului Ioan, drum de care noi suntem străini”.

„Curajul, râvna lui și pregătirea pe care a arătat-o pentru venirea Domnului reprezintă tot atâtea modele pentru pregătirea noastră înainte de întâlnirea cu Stăpânul”.

Părinte Episcop a subliniat că Sfântul Ioan Botezătorul s-a întâlnit cu Mântuitorul Hristos la Iordan, dar noi ne întâlnim mereu cu El „la Euharistie”.

În finalul cuvântului său, ierarhul a reiterat un sfat oferit adesea de marii duhovnici.

Ei recomandau ucenicilor lor ca în fiecare dimineață înainte de a-și începe activitatea să citească câteva rânduri din viața sfântului zilei.

„Chiar dacă nu avem virtuțile lor va trebui să urmăm măcar starea de pocăință, râvna, curajul, dragostea pe care au avut-o ei, pentru a primi și noi daruri pe măsura faptelor pe care le săvârșim”, a spus PS Timotei Prahoveanul.

Instalarea preotului coslujitor

Tot marți a avut loc un moment emoționant pentru parohia bucureșteană.

Este vorba despre instalarea noului preot coslujitor în persoana Părintelui Chiriac Ionuț.

Părintele Chiriac Ionuț a fost numit pe seama Parohiei Bumbăcari la începutul noului an și se va dedica slujirii lui Hristos și a comunității încredințate, alături de Părintele paroh Ioan Săsăreanu.

Foto credit: Trinitas TV / Bogdan Radu

Sursa: Basilica.ro