PS Timotei Prahoveanul a oficiat slujba de înmormântare a Stelei Popescu la Mănăstirea Cernica. Sute de persoane s-au rugat pentru sufletul artistei

Actrița Stela Popescu a fost înmormântată duminică în cimitirul de la Mănăstirea Cernica. Slujba a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, informează basilica.ro.

Sute de persoane au participat la slujbă, între care actori, personalități, prieteni, dar și Alexandru Arșinel, cel care a format împreună cu Stela Popescu un bine-cunoscut cuplu artistic timp de peste patru decenii.

În cadrul slujbei, după citirea textului evanghelic, PS Timotei a transmis mesajul de condoleanțe al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, intitulat A unit bucuria vieţii cu lumina credinţei – Actriţa Stela Popescu (1935-2017).

Născută într-o familie credincioasă, în Basarabia, Doamna Stela Popescu nu a uitat în toată viaţa ei educaţia pe care a primit-o în copilărie, şi anume: credinţa în Dumnezeu, rugăciunea, făcută pe ascuns în timpul comunismului, şi convingerea că Dumnezeu o iubeşte şi o ocroteşte mereu pe calea vieţii, aşa cum mărturisea ea însăşi, a precizat Patriarhul Daniel în mesajul transmis.

Prin intermediul delegatului său, Părintele Patriarh a subliniat calitatea ei de femeie credincioasă, cu suflet mare, care participa la slujbele bisericii și împlinea tradițiile creștine.

După mesajul Patriarhului citit de PS Timotei, a urmat un cuvânt de rămas bun rostit de actorul Alexandru Arșinel.

Mă simt singur pe scenă fără tine, draga mea prietenă, a mărturisit artistul. Acesta a numit-o steaua teatrului românesc de revistă.

În continuare au luat cuvântul și alți apropiați ai artistei, după care cortegiul funerar condus de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul s-a îndreptat spre cimitirul Cernica, unde au urmat rânduielile de așezare a trupului în mormânt, însoțite de onoruri militare.

Actrița Stela Popescu a trecut la cele veșnice joi, 23 noiembrie 2017, la vârsta de 81 de ani. După aflarea acestei vești triste, Părintele Patriarh Daniel și-a exprimat condoleanțele prin intermediul unui mesaj și a înălțat rugăciuni pentru odihna sufletului artistei.