PS Timotei Prahoveanul a sfinţit două racle pentru moaştele Sf. Cuv. Alexie şi Sf. Ier. Grigorie Dascălul

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a sfințit miercuri la Biserica Sf. Alexie din București două racle pentru moaștele Sf. Cuv. Alexie, Omul lui Dumnezeu, și Sf. Ier. Grigorie Dascălul, Mitropolitul Țării Românești, care se află în lăcașul de cult.

Alături de ierarh, s-a aflat și Arhim. Nectarie Șofelea, starețul Mănăstirii Radu Vodă.

Cele două racle au fost realizate prin eforturile clericilor și membrilor comunității parohiale. Evenimentul a avut loc în ziua de cinstire a Sf. Cuv. Alexie, iar biserica bucureșteană este singura din Capitală cu acest hram.

Anterior sfințirii, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a oficiat Sfânta Liturghie. În cuvântul rostit, a prezentat asemănări între viețile Sf. Cuv. Alexie și Sf. Cuv. Parascheva.

„În timp ce noi preferăm tot felul de bunătăți, există persoane care doresc să se lepede de acestea. Este o rânduială a lui Dumnezeu și de aceea sfinții sunt cu adevărat oameni și prieteni ai Săi”.

„De asemenea, dacă privim cu atenție, observăm similitudini între viața Cuviosului Alexie și cea a Sfintei Parascheva: și ea provenea dintr-o familie cu posibilități, dar a renunțat la toate și a plecat departe, însă la sfârșitul vieții, la porunca îngerului, s-a întors și și-a dat sufletul lui Dumnezeu în patria ei, murind nu departe de locul în care s-a născut”.

La final, PS Timotei Prahoveanul a îndemnat: „Să ne rugăm cu stăruință Sfântului Alexie să ne dăruiască puterea de a ne înstrăina de lucrurile deșarte ale acestei lumi, înțelegând că prietenia și legătura cu Dumnezeu sunt mai prețioase decât orice avuție”.

Foto credit: Ziarul Lumina

Sursa: Basilica.ro