PS Varlaam Ploieşteanul a sfinţit pictura bisericii şi paraclisul Parohiei Cocorăştii Mislii

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul a sfințit duminică, 18 iulie 2021, pictura bisericii și paraclisul Parohiei Cocorăștii Mislii din Protoieria Ploiești Nord.

Paraclisul este ocrotit de „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, iar pictura bisericii cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” a fost restaurată recent.

În continuarea evenimentului, Episcopul vicar patriarhal a oficiat Sfânta Liturghie.

El s-a adresat celor prezenți și i-a îndemnat să preia modelul oferit de sutașul din Evanghelia Duminicii a 4-a după Rusalii, care I-a cerut Mântuitorului Hristos să-i vindece servitorul.

„Să cultivăm în viața noastră aceste virtuți pe care Mântuitorul le găsește nu la un iudeu, ci la un păgân: smerenia, iubirea de oamenii aflați în suferință, compasiunea față de aceștia, credința puternică că Iisus poate face cu cuvântul, ca Dumnezeu, orice dorește”.

„Tradiția spune că sutașul acesta a devenit mai târziu creștin și predicator al Evangheliei și părinții Bisericii ne arată cum un păgân a devenit învățător al Bisericii”, a spus Preasfinția Sa.

Preasfinția Sa a acordat din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel Ordinul „Sanctus Stephanus Magnus” pentru clerici Părintelui Gheorghe Năstase, iar Părintele Paroh Iulian Costin Trupoiu a fost hirotesit sachelar.

Foto credit: Ziarul Lumina

Sursa: Basilica.ro